مغز کال پسته و موارد استفاده آن

وسپار سایت تخصصی در مورد خواص خوراکی ها

مغز کال پسته و موارد استفاده آن

۲۱ بازديد

استفاده انسان از میوه درخت پسته در ارتباط با طعم لذیذ و دلپذیر آن است و پیشینه باستانی درختان پسته مربوط و مرتبط به سابقه بهره مندی انسان از میوه این درخت می باشد. نظرات حکیمان و پزشکان و دانشمندان مسلمان و ایرانی در مورد پسته جالب است. بدین منظور و به لحاظ شناخت نظریات آنان نمونه هایی از نوشته ها و نظرهای آنها در مورد پسته در اینجا ذکر می شود.محمد زکریایک رازی یکی از بزرگترین پزشکان جهان در یکی از تآلیفات خود به معرفی پسته و خواص آن پرداخته و نوشته است:پسته گرم و قابض دارای عطری است که برای معده سازگار و برای کبد هم مفید است به شرطی که کبد التهاب نداشته باشد. پسته در دهان و حلق تولید جوش هایی می کند که برای رفع آن باید با گلاب غرغره نمود. گرمی پسته را می توان با سکنجبین و رب میوه ها جبران نمود. رازی در یکی از تآلیفات خود به نام بر الساعه به برنامه غذایی برای لاغری مفرط پرداخته است و پسته را هم در این برنامه غذایی وارد کرده است. زکریای رازی مغز پسته را خونساز. روشن کننده چهره و موثر در تنظیم سیستم متابولیسم بدن می داند و میزان مصرف آن را ۵ تا ۷ دانه در صبح ذکر می کند. ابوعلی سینا نیز در مورد خواص پسته نوشته است: پسته با معده سازگار است.تلخی و خوشبویی آن بند آماده های کبد را باز میکند و گذرگاه غذا را می گشاید. روغن پسته علاج درد کبد ناشی از رطوبت و غلظت است. پسته  از دل به هم آمدن و برگشتن معده را تقویت میکند 

 

مغز کال پسته و موارد استفاده آن

مغز پسته کال معمولا باید در زمانی برداشت شود که هنوز پسته بصورت کال و نارس میباشد . عمل برداشت آن مرداد ماه و یا اوایل شهریور ماه است و هرچقدر بیشتر به شهریور نزدیک شویم از سبزی مغز پسته کم میشود.مغز کال به رنگ شیری و پوستی به رنگ سفید  دارد ولی داخل مغز ان کاملا سبز است . مغز پسته کال را میتوان یکی از گرانترین و بهترین مغز های پسته از لحاظ مغذی بودن ، خوش رنگ بودن و طعم دانست.

مغز پسته کال به علت برداشت زود هنگام از نظر افلاتوکیسن هیچگونه مشکلی ندارد . مغز کال به جهت پودر کردن و یا دوپوست کردن به صورت گسترده استفاده میشود . مغز پسته کال را میتوان به چند درجه تقسیم نمود از جمله مغز پسته کال سوپر،کال معمولی، مغز کال گل دار ودر آخر  کال متوسط .کشاورزان بسیار زیادی به دلیل استقبال و تقاضای قابل توجه این محصول اقدام به پرورش این نوع مغز می کنند. مصرف کنندگان مغز پسته کال اعتقاد دارند که مغز پسته کال یا نرسیده جزو خوشمزه ترین مغزهاست. خواص مغز پسته کال بسیار زیاد است و برای تامین مواد مورد نیاز بدن مانند عنصر های مهم بدن بسیار کارآمد است.

قیمت خرید مغز پسته کال بسته به نوع و کیفیت آن متفاوت است اما قیمت حدودی آن در بازار چیزی میان کیلویی ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومان است . قیمت مغز پسته کال مانند هر چیز دیگری در سال های اخیر روند صعودی بی رویه ای داشته است و نمیتوان برای آن قیمت واحدی در نظر گرفت چرا که از سال پیش تا کنون دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده است .



صادرات خلال مغز پسته کال

خلال مغز  پسته کال یکی از بهترین فرآورده های صادراتی پسته ایران است که به علت رنگ بسیار سبز،

روغن کافی و طعم درجه یک به سراسر دنیا صادر می شود.با توجه به اینکه خلال پسته یکی از فرآورده های

گران قیمت پسته است.برای خرید خلال مغز کال پسته نیاز به صرف هزینه زیاد می باشد لذا لازم است در

رابطه با و یژگی ها، کیفیت، نحوه بسته بندی و شرایط نگهداری آن اطلاعات بیشتری کسب شود.این محصول

در ایران به عنوان یکی از فرآورده های اصلی پسته شناخته می شود.

برای تهیه راحت تر و سریعتر خرید مغز پسته رفسنجان،خرید پسته رفسنجان،خرید آنلاین پسته ارزان رفسنجان ،

 

موارد مصرف خلال مغز کال پسته

مغز پسته کال در شیرینی پزی ها، مواد غذایی، بستنی فروشی ها و همچنین صادرات به بسیاری

از کشور هابه کار می رود.

نکات زیادی در انتخاب خلال درجه یک باید مورد توجه قرار گرفته شود و

مخصوصا در موارد صادراتی این محصول که قیمت نیز بسیار مهم است باید حتی نسبت به تولید آن

و استاندارد های خلال پسته آگاهی کامل داشت.برای خلال کردن از مغز پسته   استفاده می شود .

در دیزاین انواع دسرها ،شله زرد ،بستنی ها ،کیک ها ،کارخانه شکلات سازی (انواع شکلات ها )

در قنادی ها (انواع شیرینی ها ،قاووت و…..)

در آشپزی : مرصع پلو،کشک و مغز ،سس پسته از مغز کال پسته استفاده می شود.


طرز تهیه:سس پسته وطرز استفاده برای میگو


۱٫ برای تهیه سس، پسته ریز خرد شده(مغز کال پسته )، روغن زیتون، سیر ریز خرد شده، زنجفیل و فلفل سیاه پودر شده را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
 
۲٫ پسته خرد شده، روغن زیتون و پاپریکا را با هم مخلوط کرده و میگوها را به این مخلوط آغشته کنید.
 
۳٫ میگوها را به سیخ کشیده و سیخ ها را در کره گرم شده قرار دهید تا میگوها پخته و تغییر رنگ دهند.
سپس آنها را به همراه سس سرو کنید.

خواص پسته کوهی و مضراتی که در صورت مصرف بد خواهد داشت

پسته کوهی یا بنه، پسته مخصوصی است که در برخی نواحی کشورمان دیده می شود. ارتفاع درخت پسته کوهی تا ۷ یا ۹ متر نیز رسیده است. میوه پسته کوهی به صورت شفت است، مغز آن روغنی است و به صورت تخمه مصرف می شود با این تفاوت که پوسته سخت آن باعث آسیب به دندان می شود.

پسته کوهی

 

پوسته بیرونی این میوه، در جوانی سبز رنگ و قسمتی از آن قرمز رنگ است و به صورت نیمه رسیده در اردیبهشت ماه برداشت می شود. از درختان پسته کوهی نوعی صمغ طبیعی که به سقر معروف است. پسته کوهی یا بنه، رنگ سبز تیره دارد و کروی شکل است. خواص پسته کوهی تقریبا با پسته آجیل برابر است. مغز آن نیز شبیه مغز پسته ولی کوچکتر است. پسته کوهی با پسته های آجیلی تقریبا خاصیتی مشابه دارد.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.